Virtuaalisten kohtaamisten kilpailu starttasi infoa jakamalla

Virtuaalisten kohtaamisten kilpailu starttasi infoa jakamalla

Blogi

Virtuaalisten kohtaamisten ideakilpailun käynnistämiseksi pidettiin kaksi infotilaisuutta. Tilaisuudessa käytiin läpi kilpailun tavoitteita. Tutustuthan dioihin, jos olet ideoitasi kehittämässä.
Osallistujilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä. Vastasimme muutamiin kysymyksiin, jotka voivat auttaa orientoitumisessa ja itse tuotoksen teossa:

Voiko kilpailuun osallistua parin kanssa? Voiko tiimin jäsenet olla eri kouluista?
Kilpailuun voi osallistua yksin, pareittain tai maksimissaan 4 hengen ryhmässä. Osallistuvat voivat olla eri oppilaitoksista. Jos opiskelija aikoo hakea osallistumisen perusteella opintopisteitä, tulee siitä sopia omassa oppilaitoksessa opettajatuutorin tai muun opintojen ohjaajan kanssa.

Pitääkö olla AMK-tasoinen koulu, eli mitkä oppilaitokset ovat mukana?
Kilpailussa edellytetään AMK-tasoista lopputuotosta, joten suosituksena on, että kilpailuun osallistuvat henkilöt ovat amk:ssa tai yliopistossa opiskelevia. Eri kouluasteilla opiskelevat saavat kuitenkin vapaasti osallistua ja työt arvioidaan tässä suhteessa tasa-arvoisesti.

Entä tuotoksen taso? Millaista kirjallista osuutta edellytetään?
Kilpailun tuotos palautetaan järjestäjälle raportin muodossa, jonka maksimipituus on 10 sivua (poislukien lähdeviitteet, jotka voivat kasvattaa raportin kokoa).Pituus ei ole arviointikriteeri sinäänsä, vaan itse idea.
Tuotoksessa tulee olla hyvä raporttirakenne ja selkeä otsikointi. Nämä antavat mielikuvan, että myös esitetty idea on tarkkaan harkittu ja sen pohjalta voi luottavaisin mielin edetä idean testaamiseen.
Käyttäkää ihmeessä raportissa myös visuaalisia elementtejä tiivistämään ja hahmottamaan ideoitanne.

Kuka omistaa idean?
Idean omistaa tuotoksen tehnyt henkilö/tiimi, mutta kilpailuun osallistuessaan raportin tekijät luovuttavat hankkeelle oikeuden hyödyntää ja jatkokehittää kuvattua konseptia. Kilpailussa esitettävät ideat ovat julkisia eli niiden kaupallista hyödyntämistä näin ollen rajoiteta.

Voinko osallistua kahdella eri idealla?
Voit osallistua kilpailuun yhdellä tai useammalla idealla.

Katso kilpailuinfo:
Someta duuniin kilpailuinfo