Slackin keskustelukanavien kautta unelmien harjoittelupaikkaan

Slackin keskustelukanavien kautta unelmien harjoittelupaikkaan

Blogi

Sometaduuniin-hanke järjesti virtuaalisen ura- ja rekrytointitapahtuman Slack-alustalla 19-30.11.2018. Kaksiviikkoinen tapahtuma oli monialainen ja alakohtaiset keskustelukanavat oli tehty tietojenkäsittely-, turvallisuus- ja riskienhallinta-, sosiaali-, kauneus-, liiketalouden, hoitotyön ja matkailualalle. Osallistuimme Laurean opiskelijatiimin kanssa tapahtumaan ja kerromme nyt teille tapahtumasta sekä sen kulusta.

Tapahtuma koostui Slackin keskustelukanavista sekä Zoom-alustalla pidetyistä lyhyistä, työnhaun ajankohtaisia teemoja käsittelevistä livetilaisuuksista. Slackissä oli mahdollisuus lähestyä sekä yhteisillä kanavilla, että yksityisviesteillä itseään kiinnostavia työnantajia. Slack-sovelluksen sai ladattua puhelimeen, jolloin viesteistä sai kätevästi ilmoituksen. Työantajista Kworkin Antti Törrönen oli lähdössä positiivisin mielin mukaan tapahtumaan: ”Mielestäni tämä on erinomainen ja moderni konsepti. Ainakin meidän alalla yhä useammassa projektissa työskennellään chat-työryhmissä yli organisaatiorajojen.”

 

Ensimmäinen viikko:

Tapahtuma alkoi ja sähköpostiin kilahti infoa tapahtumasta ja linkit rekisteröitymiseen, käyttöohjeisiin sekä tapahtumakonseptiin. Rekisteröityminen oli helppoa ja nopeaa, sisältäen vain sähköpostin varmistuksen ja oman nimen antamisen. Tapahtuma oli kaksikielinen, ja ohjeet olivatkin sekä suomeksi että englanniksi. Opiskelijoille sivut selkeytyivät nopeasti ja eri aloille oli omat kanavansa, joka oli huippujuttu! Niiden kautta oli helppoa seurata oman alan keskustelua ja heti ensimmäisenä päivänä yritykset kirjoittelivatkin innokkaasti jo omia esittäytymisiään. Toisena päivänä osa opiskelijoistakin uskaltautui kertomaan itsestään.

Slack-alustan kautta pääsi osallistumaan erilaisiin Zoom-verkkokokousohjelmalla pidettyihin livetilaisuuksiin. Ensimmäinen oli jo kolmantena päivänä, jossa puhuttiin sosiaalisen median hyödyntämisestä työnhaussa. Tällaiset oppitunnit ovat todella tärkeitä tällä hetkellä töitä hakeville, koska rekrytoijatkin ovat sosiaalisessa mediassa aktiivisesti. Tallenne tilaisuudesta lisättiin myös Slack-alustalle myöhemmin, joten sen pystyi katsomaan vielä, jos ei  päässyt mukaan Zoomin liveen. Tämä oli meistä erityisen tärkeä juttu Slackissa, sillä omasta ajankäytöstään huolimatta pääsi kuuntelemaan ja ottamaan kaiken irti tapahtumasta.

Jokaisella päivällä oli omat aiheensa, joista ylläpitäjät herättelivät keskustelua ja linkittivät esimerkiksi tutkimustuloksia. Aiheita olivat muun muassa paljon puhuttu stressinhallinta, unelmien työhaastattelu, LinkedInin käyttäminen sekä piilo- ja tarvetyöpaikat. Monet ajattelevat tätä lukiessaan tietävänsä kaiken kyseisistä aiheista, koska niistä puhutaan niin paljon. Uskomme, että ette tiedä! Kuinka moni on ajatellut, että uusi parisuhde voi viedä stressitasot taivaisiin?

Parhaimmillaan myös työantajat osallistuivat keskusteluihin. Kuinka usein olet saanut tarkkoja ohjeita työnantajilta työhaastatteluihin? Jos siellä olikin antamassa neuvoja juuri se rekrytoija kenen haastatteluun voisi päästä? Kannatti siis seurata ahkerasti employment tips -kanavaa. 😉

 

Toinen viikko:

Viikon sai hyvin rullamaan Slackin tapahtumilla! Tarjolla oli Zoom-tilaisuutta niin LinkedInin käytöstä kuin yritysständejäkin. Zoomissa siis sai parhaat vinkit oman LinkedIn-profiilin sisältöön ja sai vielä mahdollisuuden verkostoitua oppitunnin pitäjän, alumni Emmi Kiiskilän, kanssa LinkedInissä. Vastaava Zoom-tilaisuus oli myös englanniksi vielä torstaina. Vielä tapahtuman viimeisenäkin päivänä oli mahdollisuus kuunnella asiaa rohkeudesta, työnhakuun ja erilaiseen uraan liittyen.

Täytyy muistaa tapahtuman kenties tärkein osuus eli yritysten kanssa verkostoitumisen mahdollisuus. Opiskelijoita rohkaistiin vielä viime tapahtumasta saaduilla kommenteilla, mutta taisi osallistuminen jännittää.

Juho Naumanen Enjoylta näki tulevaisuuden tällaisille tapahtumille ja kommentoikin seuraavasti: ”Vahvuus on mielestäni se, että yhteydenpidon ei tarvitse liittyä suoraan avoimiin työpaikkoihin tms. vaan meiltä yrityksen edustajilta on mahdollista kysyä/keskustella, myös yleisistä asioista kuten alan tulevaisuudennäkymistä ja mitä vaatimuksia alalla on yleisesti olemassa.”

 

Haluaisimme korostaa, että yritykset ovat tosissaan hakemassa harjoittelijoita ja työntekijöitä näissä tilaisuuksissa. Miksipä et siis käyttäisi tilaisuutta hyväkseen, vaikka harjoittelu olisikin vielä kauempana tulevaisuudessa. Verkostoidu jo kiinnostavan yrityksen rekrytoijan kanssa niin pääset varmemmin unelmiesi harjoittelupaikkaan! Vielä mahtuu seuraaviin tapahtumiin enemmänkin osallistujia 😉

Blogikirjoituksen on kirjoittanut Laurean Hyvinkään kampuksen liiketalouden opiskelijat. Sometaduuniin-hankkeen toimijan kiittävät opiskelijoita hyvästä ja ahkeasta työstä hankkeessa!