Nokka kohti tulevaisuutta – kokemuksia Someta Duuniin -tapahtumasta

Nokka kohti tulevaisuutta – kokemuksia Someta Duuniin -tapahtumasta

Blogi , Slider

Projektitiimimme Laurean Hyvinkään kampukselta osallistui virtuaaliseen Someta Duuniin -ura- ja rekrytointitapahtumaan 15.4.-3.5.2019. Kokemus oli mielenkiintoinen. Osallistuimme tapahtuman ennakkomarkkinointiin, sisällön sortteeraukseen ja itse tapahtumaan Slack-alustalla. Mukana oli monia kiinnostavia yrityksiä, työtehtäviä ja mahdollisia harjoittelupaikkoja.

Verkkokauppayritys Bygghamma Finland etsi datavelhoa. Datavelho, vau mikä titteli! Tästä oli tietysti pakko etsiä lisätietoa. Yrityksen nettisivuilla kerrottiin, että Byggahemma Finland etsii Business Intelligence Developeria mallintamaan ja kehittämään liiketoimintaa ja muokkaamaan raakadataa Qlik Sense -tietomalleiksi Riihimäelle, Ideaparkkiin tai Helsinkiin. Mahtava tilaisuus IT-osaajalle!

Meltwater puolestaan etsi media-analyytikkoa analysoimaan median ja sosiaalisen median osumia. Työtehtäviin kuuluu mediaseurannan raportointia, tiivistelmien tuottamista ja tulosten analysointia. Tarjolla on todella mielenkiintoinen työ, jossa pääsee analysoimaan brändimarkkinoinnin sekä PR- ja sosiaalisen median kampanjoiden vaikutukset!

Rekrytointivastaava Charlotta Keränen kertoi Trainers’ House Growth Academy -työ -ja valmennusohjelmasta. Trainers’ House rekrytoi B2B-markkinoijia, jotka käyvät työn ohessa vuoden mittaisen valmennusohjelman. Valmennusohjelman päätteeksi saa virallisen diplomin, jonka voi laittaa vaikka CV:een tai LinkedIniin. Myynti- tai asiakaspalvelutehtäviä tarjosivat myös Face2Face, Eniro, Sanoma Media Finland, WheelQ ja Oma Asiakaspalvelu Oy sekä Starshot Finland.

Anni Joensuu esitteli työeläkeyhtiö Elon, ja tiimimme sai Elosta todella hyvän työnantajakuvan. Tulevan kesän kesätyöpaikat on jo täytetty, mutta Elosta voi tiedustella harjoittelupaikkaa tai opinnäytetyön aihetta. Osoite on rekrytointi(a)elo.fi. Tämä vinkki kannattaa laittaa korvan taakse ja palata asiaan vaikka kesälomien jälkeen!

Someta Duuniin -tapahtuma tarjosi uudenlaisen konseptin tavata työnantajia ja verkostoitua netissä. Tapahtumaan voi osallistua tietokoneen tai älypuhelimen välityksellä itselleen parhaiten sopivaan aikaan, vaikka kotisohvalta tai laiturin nokasta. Onnistunut kohtaaminen, opinnäytetyön aihe, työ- tai harjoittelupaikka ja sitten nokka kohti tulevaisuutta

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijatiimin kokemuksia tapahtumasta ja sen järjestelyissä mukana olosta raportoi Riikka.