Hyppää Slackiin – verkostoidu virtuaalisesti

Hyppää Slackiin – verkostoidu virtuaalisesti

Blogi

Tiesitkö, että juuri nyt, 15.4.-3.5.2019, on mahdollisuutesi niin opiskelijana, työnhakijana kuin työelämän edustajana kohdata uudella tavalla virtuaalisesti Slackissä Someta Duuniin –tapahtumassa? Samalla jaamme hanketuloksia korkeakoulujen ohjaustoimijoille.

Tapahtumapaikkana toimii Slack, jossa sinulla  on mahdollista tutustua ja etsiä opintoihin liittyvää harjoittelupaikkaa, mahdollista työpaikkaa ja miksei myös löytää opinnäytetyöhön liittyvä työpaikka tai aihe. Työelämän edustajana pääset puolestaan kertomaan, mitä juuri teidän työpaikkanne voisi tarjota.

Yhtenä huikeana uutuutena on saada uutta tietoa digiajan urataidoista, miten somen käyttö toimii työnhaussa ja pääset webinaareihin mukaan hakemaan vinkkejä digitaalisten urataitojen kehittämiseen.

Slackin keskustelukanavia hyödyntäen tarkoituksena on mahdollistaa kahden viikon ajan virtuaaliset kohtaamiset, kommunikoinnit ja keskustelut hanketoimijoiden, opiskelijoiden ja työpaikan edustajien välillä juuri silloin, kun se sinulle sopii. Slackiin voit sukeltaa niin mobiilisti puhelimella tai tietokoneella kotoa, työpaikalta – missä ikinä oletkaan. Lisäksi ohjelmassa on verkostoitumistilaisuuksia Zoomia hyödyntäen.

Viime syksynä hankkeen tapahtumassa mukana olleena opiskelijana suosittelen rohkeasti ilmoittautumaan mukaan. Virtuaalisia kohtaamisia kannattaa kokeilla. Olemalla aktiivinen, kysymällä ja kommentoimalla rohkeasti, voit saada vastauksia ja tarttua sellaiseen, mitä et osannut odottaa. Omalta osaltani uuden virtuaalisen ympäristön kohtaaminen ja käyttäminen oli erittäin mielenkiintoista, kehittävää ja antoi työkaluja tulevaisuutta varten.

Kirjoittaja Anne Riihonen on Fysioterapeutti YAMK-opiskelija Laureasta ja toiminut syksyllä 2018 hankkeessa sisällöntuottajana, havainnoijana ja projektiportfolioesimerkin tekijänä