Etähaastattelu on työnantajan ja hakijan Onni. – Jakso 3: Ohi on!

Etähaastattelu on työnantajan ja hakijan Onni. – Jakso 3: Ohi on!

Blogi

Ohi on!

Siis etähaastattelu. Yleensä nukun huonosti ennen työhaastattelua jännityksen takia, mutta tämä kerta olikin poikkeus. Oli mahtavaa herätä aamukahvin ääreen kotikoneelle ja odotella rauhassa alkavaa työnantajatapaamista. Ystäväni Anni oli maininnut, että myös työnantajille on uutta toimia Adobe Connect -alustalla ja ajatus tästä helpotti perinteistäkin jännitystä.

Saapuessani Adobe Connectiin reilu 10 minuuttia etuajassa minua tervehti “aulahuoneessa” teknisen tuen henkilö. Hän neuvoi minulle, miten mikrofonin saa päälle ja testasi kanssani äänenvoimakkuudet sopivalle tasolle. Olin jo lähettänyt ennakkoon ansioluetteloni ja LinkedIn-profiilini työantajalla toimitettavaksi. Minut valtasi nopeasti tunne, että kaikki menee hyvin tapaamisen osalta. Tällä kertaa olin valmistautunut!

Tapaamisen alkaessa yrityksen edustaja tervehti porukkaa iloisesti. Tämän jälkeen tuli jokaisen vuoro esittäytyä, kertoa itsestään sekä kuvata yhtä työelämän ongelmaa, jonka haluaisi ratkaista. Itse puhuin työnantajamielikuvan parantamisesta, sillä aihe on lähellä sydäntäni. Puhuessani huomasin pienen jännityksen. Sitä oli kuitenkin huomattavasti helpompi hallita, sillä tiesin, että haastattelija ei pientä hermostuneisuutta huomaa etänä webbikamerasta. 😊

Saimme tehtäväksi miettiä markkinoinnin ratkaisuja itsenäisesti ja esittää nopeita konsepteja sosiaalisen median markkinointiin Maikin Mainostoimisto Oy:lle ja laittaa ideoita ohjelman chatin kautta työnantajalle. Aikaa tähän annettiin viitisen minuuttia, jonka jälkeen juttelimme ryhmänä konsepteista. Työnantaja kuunteli osallistujien keskustelua ja seurasi ajatuksenjuoksua.

Lopulta työnantaja kertoi omat ajatuksensa konsepteista ja antoi palautetta osallistujille. Hän oli selkeästi ammattitaitoinen ja sain jo pelkästä palautteestakin paljon irti. Tapahtuma päätettiin kiitoksilla ja todella lämpimissä merkeissä. Saimme tietää pian tapahtuman jälkeen, ketkä osallistujista pääsivät live-haastatteluun. Kerron seuraavassa blogissa, osuiko onni kohdalle. 😉