Olin tammikuussa kuuntelemassa Digimyrsky-hankkeen seminaaria Tampereella TTY:llä. Kaikesta someintoilustani huolimatta olen muistiinpanojen tekemisen suhteen hyvin perinteinen ”ohutta viivaa tekevä tahmaamaton kuulakärkikynä ja kaunis vihko”-tyyppinen henkilö. Kirjoitan siis tarkkaan valituilla apuvälineillä sellaisia muistiinpanoja, joihin on mukava palata myös jälkikäteen. Ja selkeän muistiinpanosysteemini takia usein palaankin. Ongelmaksi on noussut se, että muistiinpanot yleensä jäävät vain omaan käyttööni, lukuun ottamatta nohevimpia lainauksia, joita mielelläni nostan omilla luennoillanikin esiin.
UAS Journalissa julkaistussa puheenvuorossani aiemmin tänä vuonna kehotin korkeakoulujen henkilökunnan jäseniä astumaan ulos omalta mukavuusalueeltaan ja kokeilemaan vihkoon raapustelun sijaan seminaarimuistiinpanojen twiittaamista. Näin hyödyllisimmät kolahdukset saataisiin leviämään vähän omaa kahvipöytää kauemmaksi. Ja koska uskon esimerkin voimaan, päätin itse tehdä kuten saarnaan.
Twitterin hienous piilee sen avoimuudessa. Koska profiilit ja twiitit ovat kaikki julkisia, omat keskustelunavaukset tai mainiot tiivistykset voivat levitä pitkällekin – tai juuri oikeiden tyyppien eteen. Olen saanut isoissa seminaareissa katsomon syvistä riveistä twiitatessani yhteyden lavalla puhuvaan keynoteen, joka on esityksensä jälkeen kommentoinut twiittiäni tai jopa uudelleentwiitannut sen seuraajilleen. Toimitusjohtajat, rekrypomot ja mielipidevaikuttajat ovat Twitterissä vain yhden tägäyksen päässä.
Suomen Twitter-yhteisö on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi Amerikan mantereella. Näin nokkelilla tiivistyksillä, onnistuneesti valituilla tägäyksillä ja hashtageilla sekä hyvillä keskustelunavauksilla on mahdollista saada nopeassakin ajassa oma äänensä kuuluviin – ja parhaassa tapauksessa jopa itselleen työpaikka. Loggaa siis tänään sille hylätylle Twitter-tilillesi, jonka loit vuonna 2013 ja valjasta se täyteen potentiaaliinsa!
Niin ja se Digimyrsky! Voit lukea parhaat seminaaritiivistykseni allaolevista twiiteistä ja koko keskustelun #digimyrsky-hashtagin takaa. Haluatko kommentoida niitä? Tule jutulle Twitterissä tägäämällä @miinamakkonen.
Kirjoittaja Miina Makkonen on digimarkkinoinnin lehtori ja vaihtelevan innostuneesti digiseminaareista, yrittäjyyskasvatuksesta ja tosi-tv:stä twiittaaja, joka yrittää elää kuten saarnaa.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.